lørdag 20. november 2010

Sjokopeanøttsaus til is

Eller også kalt "å-herregud-så-godt-sausen" og kan beskrives som "vil-skrape-kasserollen-helt-tom-god"
Min store dessertheltinne er nok Nigella, det er utrolig hvor mye godt hun klarer å trylle fram. Denne sausen er bare helt utrolig god - og jeg liker ikke peanøttsmør engang! 
Nå har jeg justert oppskriften litt i forhold til hennes, min inneholder mer sjokolade enn hennes og passer bedre i forhold til størrelsen på peanøttsmørboksen (Neida, 14 porsjoner er akkurat passe :-)


14 porsjoner

350 g lys sirup
340 g Skippy fint/kremet peanøttsmør
500 g freia lys kokesjokolade
7 dl kremfløte
1 pose salte peanøtter
vaniljeis, sjokoladeis, karamellis, gjerne alle tre samtidig

Ha sirup, peanøttsmør, kokesjokolade og kremfløte i en kjele. Varm opp og rør slik at alt smelter og blir til en fin glatt saus.
Hell peanøttene i en brødpose, legg dem på benken og finn et passende redskap å knuse dem med.

Ha is i skåler, hell saus over og strø peanøtter på toppen.

Skippy peanøttsmør ser slik ut
Sjekka nettopp Rema og de hadde den der.



Normalporsjon, sånn ca til 4:

100 g lys sirup
100 g Skippy fint/kremet peanøttsmør
150 g freia lys kokesjokolade
2 dl kremfløte
salte peanøtter
vaniljeis, sjokoladeis, karamellis, gjerne alle tre samtidig

Ha sirup, peanøttsmør, kokesjokolade og kremfløte i en kjele. Varm opp og rør slik at alt smelter og blir til en fin glatt saus.
Hell peanøttene i en brødpose, legg dem på benken og finn et passende redskap å knuse dem med.
Ha is i skåler, hell saus over og strø peanøtter på toppen.


Redigert: Etter å ha laget denne sausen noen ganger så er erfaringen at porsjonstørrelsene er enorme, vi spiser og spiser og det blir aldri tomt. Mulig vi bruker alt for lite saus på isen?

Har også prøvd å fryse sausen for deretter å varme den opp igjen, ingen problemer. Den smaker like godt.

Julegavetips: Lag stor porsjon og hell på glass. Sett på en fin etikett med bruksanvisning og pynt med bånd. Når den oppbevares i kjøleskap kan den stå veldig lenge. Varm opp sausen når den skal brukes.

4 kommentarer:

  1. Denne har jeg prøvd fra nigella også, er rett å slett nydelig:)

    SvarSlett
  2. Ikke akkurat slankedessert, men hørtes veldig god ut - denne skal vi prøve en gang!

    SvarSlett
  3. Denne har jeg laget flere ganger (er jo Nigella-fan da), og den er virkelig god ja. :-)

    SvarSlett
  4. Jeg har forresten sendt videre en award til deg. Ta en titt på bloggen min. :-)

    SvarSlett

Hyggelig at du har lyst til å kommentere.
Det ble dessverre så mye spam-kommentarer at jeg må sette på ordbekreftelse, håper det ikke er for irriterende.
Takk.