lørdag 8. januar 2011

Sjokoladecroissantpudding

Dette er en variant over brødpudding der man bruker pain au chocolate eller sjokoladecroissanter for oss som ikke helt vet hvordan det første uttales. Sammen med litt is er dette en veldig god dessert.


ca 6 porsjoner

4 store pain au chocolate eller sjokoladecroissanter
3 dl fløte
3 dl helmelk
1 vaniljestang
4 eggeplommer
125 g sukker
100 g mørk sjokolade

Ha fløte og melk i en kjele. Del vaniljestanga på langs og skrap ut frøene. Ha frøene og vaniljestanga i kjelen og kok opp. La det stå og trekke i 10 min.

Skjær croissantene i skiver og legg skivene i ei ildfast form (må være minst 1,7 liter).

Riv sjokoladen.
Pisk eggeplommene og sukkeret luftig. Sil fløteblandinga ned i eggeblandinga og visp. Og ha i 75 gram av sjokoladen. Hell blandinga over croissantskivene og la det stå og trekke til all væsken har trukket inn (eller ihvertfall 10 min).

Dryss over resten av sjokoladen og stek puddingen på 180 grader i 40 minutter.

La den stå og kjølne litt.
Serveres med vaniljeis. Og hvis man husker det så kan man strø over litt melis.

2 kommentarer:

Hyggelig at du har lyst til å kommentere.
Det ble dessverre så mye spam-kommentarer at jeg må sette på ordbekreftelse, håper det ikke er for irriterende.
Takk.