Dette er en lett rett, men som samtidig metter godt. Bulgur er for meg et forholdsvis nytt bekjentskap, men det er nok noe vi kommer til å bruke mer framover. Salaten er vel en variant av taboulé.
4-5 porsjoner
4-5 koteletter (i dette tilfellet svin, men lam passer også)
1,5 dl bulgur
3 dl vann
1 bunt bladpersille
1 bunt frisk mynte
1 løk
2 tomat
0,5 - 1 rød chili
1 sitron
1-2 ss olivenolje
pepper
salt
Bulguren bløtlegges i vann i ca 10 min, men sjekk beskrivelsen på pakken for sikkerhets skyld. Skyll den i mer kaldt vann. Sil deretter av vannet med sil eller dørslag, den skal helst bli så tørr som mulig.
Finhakk løk og chili. Kutt tomatene i små biter. Kutt grøntfôret passe smått.
Bland alt sammen med sitron og olivenolje.
Smak til med salt og pepper.
Krydre kotelettene med salt og pepper og stek i olje/smør et par minutter på hver side.
Fra wikipedia:
Bulgur er en matvare som stammer fra Midt-Østen. Det lages av durumhvete som forkokes), tørkes og knuses. Bulgur ligner couscous, men da en større del av kornet blir bevart, er det mer næringsrikt enn couscous. For mer info: http://no.wikipedia.org/wiki/Bulgur
En av fordelene med å blogge om mat er at man hele tiden prøver å utvikle seg i matveien og derfor tester nye saker. Bulgur har jeg ikke prøvd, så det må jeg også teste ut :-) En god helg til deg også!
SvarSlett