fredag 25. mars 2011

Koteletter med bulgursalat

Dette er en lett rett, men som samtidig metter godt. Bulgur er for meg et forholdsvis nytt bekjentskap, men det er nok noe vi kommer til å bruke mer framover. Salaten er vel en variant av taboulé.


4-5 porsjoner

4-5 koteletter (i dette tilfellet svin, men lam passer også)
1,5 dl bulgur
3 dl vann
1 bunt bladpersille
1 bunt frisk mynte
1 løk
2 tomat
0,5 - 1 rød chili
1 sitron
1-2 ss olivenolje
pepper
salt

Bulguren bløtlegges i vann i ca 10 min, men sjekk beskrivelsen på pakken for sikkerhets skyld. Skyll den i mer kaldt vann. Sil deretter av vannet med sil eller dørslag, den skal helst bli så tørr som mulig.

Finhakk løk og chili. Kutt tomatene i små biter. Kutt grøntfôret passe smått.
Bland alt sammen med sitron og olivenolje.
Smak til med salt og pepper.

Krydre kotelettene med salt og pepper og stek i olje/smør et par minutter på hver side.


Fra wikipedia:
Bulgur er en matvare som stammer fra Midt-Østen. Det lages av durumhvete som forkokes), tørkes og knuses. Bulgur ligner couscous, men da en større del av kornet blir bevart, er det mer næringsrikt enn couscous. For mer info: http://no.wikipedia.org/wiki/Bulgur

1 kommentar:

  1. En av fordelene med å blogge om mat er at man hele tiden prøver å utvikle seg i matveien og derfor tester nye saker. Bulgur har jeg ikke prøvd, så det må jeg også teste ut :-) En god helg til deg også!

    SvarSlett

Hyggelig at du har lyst til å kommentere.
Det ble dessverre så mye spam-kommentarer at jeg må sette på ordbekreftelse, håper det ikke er for irriterende.
Takk.