fredag 10. juni 2011

Frityrstekt torsk

Frityrstekt torsk er både godt og enkelt å lage. (Spesielt for meg som bare sitter ved benken og ser på mens gubben lager :-)


 En enkel steg-for-steg beskrivelse slik at selv mor kan lage dette alene:



Man trenger ikke spesielt fancy utstyr for å fritere hjemme på kjøkkenet, vi bruker:
- helt vanlig jerngryte
- ei kraftig sil
- termometer

Sett sila oppi jerngryta og fyll opp (ikke helt fullt) med frityrolje eller annen olje som ikke spruter. Legg opp i termometeret for å følge med  temperaturen. Varm opp til 180 grader.


Del torsken i biter. Størrelsen er smak og behag. Krydre med salt og pepper. (Bitene kan også vendes i mel i tillegg)

Lag en Japansk tempurarøre.
1,5 dl hvetemel
1 ss maizena
1 ts bakepulver
2 dl mørkt øl - Newcastle Brown Ale passer bra

Bland det tørre.
Rør inn ølet litt etter litt, røra skal være uten klumper.


 Når oljen er varm nok, dypp fiskebitene i tempurarøra og legg dem forsiktig ned i oljen. Hold dem nede i noen sekunder før du slipper dem og de flyter opp.


 Som man ser av bildet det er ingen stressende jobb, man kan godt stå med ei hånd i lomma.


Etter noen minutter er fisken ferdig frittert og kan tas opp. Del den første i to og sjekk om den er fritert lenge nok.


Legg dem på kjøkkenpapir og la oljen renne av.

Ja, det var vel det hele, ganske enkelt ikke sant?

3 kommentarer:

  1. Å dette såg snadder ut. Lite sprøsmål for ei som ikke liker øl, kan dette byttes ut med vann?

    SvarSlett
  2. om man ikke liker øl (selv om den faktisk ikke setter særlig smak) kan man bruke feks farris. poenget er igrunn at kullsyren gjør røren luftigere enn vanlig vann :) og NAM! torsk har jeg enda ikke tenkt på å prøve, her går det mest i kyllingfilet når jeg fritetrer :D Takk for tipset fra ei som har fryseren full av fisk ;))

    SvarSlett
  3. Hei begge to!
    Takk for hyggelige kommentarer. Jeg liker ikke øl, men det er ingen framtredende ølsmak på den ferdige torsken.

    I denne linken: http://www.klikk.no/mat/spise/article423612.ece
    står det litt mer om tempura. Her anbefales en ferdig tempuramiks, i tillegg er den en annen tempuraoppskrift der man bruker kaldt vann.

    Ha en fortsatt fin pinse :-)

    SvarSlett

Hyggelig at du har lyst til å kommentere.
Det ble dessverre så mye spam-kommentarer at jeg må sette på ordbekreftelse, håper det ikke er for irriterende.
Takk.