onsdag 15. juni 2011

Potetsalat med egg og ansjos

Jeg ser ikke så mye TV, men det jeg ser er matprogrammer på BBC LifeStyle sånn temmelig seint på kvelden og ene kvelden her dukket Tina opp med denne salaten som så litt spennende ut.
Dette er definitivt årets favoritt på potetsalatfronten.


Hvor mye av hver ingrediens kommer an på hvor mye jeg har tilgjengelig, bruk mer av det du liker og mindre av det su ikke liker, smak til og få den slik du har lyst på.
Men noen veiledende mål:

500 g nypoteter
3-4 egg
1 boks creme fresh
noen fileter ansjos
gressløk
dill - helst fersk, men tørket duger også
salt og pepper

Kok potetene med skallet på. Når ca 10 minutter av koketiden gjenstår legges eggene oppi og koker med til de blir hardkokte.
Når potetene er kokt helles vannet av. Fjern eggeskallet og hiv eggene oppi kjelen med potetene igjen.
Ha oppi creme fresh, finhakket ansjos, finhakket gressløk og dill.
Rør sammen med en kraftig visp slik at poteten og eggene blir most til små biter.
Smak til med salt og pepper.
Pynt med gressløk.

Salaten kan gjerne serveres halvvarm.
Passer kanskje best til fisk?, men vi har hittil brukt den til kjøtt.

2 kommentarer:

  1. Mmmm, den så god ut :) Jeg bruker alltid å kjøpe ferdig potetsalat - Men hjemmelaget er jo såå mye bedre. Kanskje jeg må prøve ut oppskriften din :)

    SvarSlett
  2. Det er utrolig mye man kan gjøre med hjemmelaget potetsalat så det er verdt å prøve.
    Ellers finnes det noen triks med kjøpesalater for å få dem mer spennende også. F.eks Rør inn biter av syrlige epler, mer potet, litt purreløk etc. Ikke nødvendigvis alt på en gang :-)

    SvarSlett

Hyggelig at du har lyst til å kommentere.
Det ble dessverre så mye spam-kommentarer at jeg må sette på ordbekreftelse, håper det ikke er for irriterende.
Takk.