onsdag 24. august 2011

Sjokolade- og kokosparfait

Denne oppskrifta er det delte meninger om i heimen:
- Dette er verdens beste is.
- Jeg liker ikke kokos.
- Den er alt for søt.
Jaja, alt forsvant, selv hos hun som ikke likte kokos, så direkte fæl var den nok ikke.
Men det som kan sies om denne er at den er veldig mektig, en bitteliten porsjon er nok.


ca 6-12 porsjoner

100 g kokesjokolade
3,3 dl fløte
3 eggeplommer
3 eggehviter
100 g melis
25 g kokosmasse

Smelt sjokoladen.
Pisk fløten stiv.
Pisk eggeplommene og 3 ss av melisen i ca 10 min, eller til det er blekt og skummende.
Pisk eggehvitene halvstive og tilsett resten av melisen litt etter litt. Fortsett til stivpisket.
(Puh, ja man må bruke 3 boller, litt for mye oppvask....)
Rør sjokoladen inn i eggeplommeblandingen, vend inn kremen og kokosmassen. Til slutt vend inn eggehviten.

Hell røra over i porsjonsformer.
Dekk til formene med plastfolie eller sett dem i plastboks.
Fryses i ca 8 timer eller til de er faste.
Mykes opp i ca 10 min før servering.

1 kommentar:

Hyggelig at du har lyst til å kommentere.
Det ble dessverre så mye spam-kommentarer at jeg må sette på ordbekreftelse, håper det ikke er for irriterende.
Takk.