fredag 20. mai 2011

Biffsalat

Eller kan det egentlig kalles salat når det ikke finnes noe salat i den?


5 porsjoner (2 voksne + 3 barn)

600 g entrecôte
1 rødløk
2 pakker aspargestopper
1-2 pakker cherrytomater (hvis jeg lager så bruker vi 1 siden jeg ikke er så glad i tomater)
2 pakker sukkererter
2 avocado
1 pakke fetaost (200 gram?)
olje
salt og pepper

Kjøttet skjæres i tynne strimler. Salte og peppre det.
Skjær løk i tynne ringer.
Del tomatene i to.
Skjær fetaosten i små biter.
Avokadoen deles i passe biter.

Kok opp ca 1 liter vann, ha i 2 ts salt. Ha i sukkerertene og aspargestoppene og kok i 2-3 minutter. Hell av vannet og avkjøl med iskaldt vann.
Stek biffstrimlene på god varme.

Bland alt sammen. Serveres med en gang mens biffen er varm.


Tørt?
Da kan man lage en rask dressing:

3 ss olivenolje
1 ts sennep
4 ts hvitvinseddik
litt salt og pepper

Bland alt sammen, smak til med salt og pepper.
Bruk gjerne en slik ristesak for dressing.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hyggelig at du har lyst til å kommentere.
Det ble dessverre så mye spam-kommentarer at jeg må sette på ordbekreftelse, håper det ikke er for irriterende.
Takk.