fredag 2. desember 2011

El Bulli - filmenMan vet man er i overkant matinteressert når man for første gang på tre og et halvt år går på kino og da for å se en film om mat....
Jeg var så heldig å vinne billetter til filmen El Bulli - Cooking in Progress hos Trines Matblogg.

Fra omtalen av filmen:
Dette er ikke en film om mat. Dette er en film om teamwork for å skape matkunst. Fire ganger har restauranten El Bulli utenfor Barcelona blitt kåret til verdens beste restaurant. Denne dokumentaren følger skapelsesprosessen til Ferrán Adrià og kokketeamet hans. Halve året stenger El Bulli for at de skal kunne utvikle 35 nyskapte retter til neste sesong. Aldri kopiere, sier Adrià, ikke engang seg selv. Molekylær matkunst, kaller noen det. Adrià liker ikke det utrykket, men ”dekonstruert” er en betegnelse som det gastronomiske skummets skaper står inne for. To millioner har de siste årene slåss om sesongens 8000 bordplasser.
El Bulli – Cooking in Progress preges av at filmteamet virkelig er blitt invitert inn i den elbulliske skapelsesprosessen, med viltre påfunn, omfattende kunnskap og omhyggelig dokumenterte eksperimenter. Naturligvis med Adrià selv som karismatisk midtpunkt og ubestridt chef.
I sommer la Adrià ned driften ved restauranten, men Adrià har annonsert at han vil omskape stedet til et kulinarisk senter for eksperimenterende matkultur fra 2014. Slik sett er denne filmen et unikt innblikk i et nærmest tapt matparadis.

Jeg ser jo en del matprogrammer på TV, men dette er uten tvil det mest facinerende og morsomste jeg har sett av mat.
Filmen vises på Cinemateket i Oslo fram til 18.desember.

Mat blir aldri det samme etter denne opplevelsen.

For mer informasjon om El Bulli og ikke minst matkatalogen deres med lekre bilder, se denne linken: http://www.elbulli.com/menu.php?lang=en

2 kommentarer:

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  2. Filmen høres fascinerende ut!
    Jeg har sett et kort tv-program fra selve restauranten før og det var svært interessant :-)

    SvarSlett

Hyggelig at du har lyst til å kommentere.
Det ble dessverre så mye spam-kommentarer at jeg må sette på ordbekreftelse, håper det ikke er for irriterende.
Takk.