Deig til to tykke pizzaer i superfart og med minimal heving:
400 g italiensk hvetemel tipo 00
400 g hvetemel
1 pose tørrgjær
1/2 ts salt
1/2 ts sukker
5 dl vann
4 ss olivenolje
Bland de tørre ingrediensene.
Tilsett vann og olje og elt i 3-4-5 min.
Hev til dobbelt størrelse.
Når jeg bruker tørrgjær bruker jeg ofte varmere vann enn de anbefalte 37 grader, jeg har aldri termometer tilgjengelig, men jeg antar det passerer 40 grader. Dette gjør at deigen hever fortere og det tar en halv time å heve til dobbelt størrelse.
Mens deigen hever sjekk skapene for alt som kan brukes på pizza:
- vanlig salami
- kokt skinke
- spekeskinke
- Ketchup/tomatpurre
- Hvitost
- hermetisk sopp
- tomater
- oregano
Riv, skjær og gjør klar alt til deigen er ferdig hevet.
Sett stekeovnen på varmluft 220 grader.
Del deigen i to og kjevle ut.
Legg på alt som frister. Her kan man dele inn pizzaen etter hvem som liker hva.
Begge pizzaene stekes samtidig, i ca 15 min.
Dette så mye mer fristende ut enn frossen ferdigpizza, og når det tar kun en time totalt så er det helt klart at ferdigpizzaen taper stort ;-)
SvarSlett