søndag 2. september 2012

Pizza på en time

Enkelte ganger har vi lyst på pizza, men har litt liten tid til heving og ikke minst litt begrenset med ingredienser. Men det meste kan fikses med litt kreativitet.


Deig til to tykke pizzaer i superfart og med minimal heving:

400 g italiensk hvetemel tipo 00
400 g hvetemel
1 pose tørrgjær
1/2 ts salt
1/2 ts sukker
5 dl vann
4 ss olivenolje

Bland de tørre ingrediensene.
Tilsett vann og olje og elt i 3-4-5 min.
Hev til dobbelt størrelse.

Når jeg bruker tørrgjær bruker jeg ofte varmere vann enn de anbefalte 37 grader, jeg har aldri termometer tilgjengelig, men jeg antar det passerer 40 grader. Dette gjør at deigen hever fortere og det tar en halv time å heve til dobbelt størrelse.


Mens deigen hever sjekk skapene for alt som kan brukes på pizza:
- vanlig salami
- kokt skinke
- spekeskinke
- Ketchup/tomatpurre
- Hvitost
- hermetisk sopp
- tomater
- oregano

Riv, skjær og gjør klar alt til deigen er ferdig hevet.


Sett stekeovnen på varmluft 220 grader.
Del deigen i to og kjevle ut.
Legg på alt som frister. Her kan man dele inn pizzaen etter hvem som liker hva.

Begge pizzaene stekes samtidig, i ca 15 min.



1 kommentar:

  1. Dette så mye mer fristende ut enn frossen ferdigpizza, og når det tar kun en time totalt så er det helt klart at ferdigpizzaen taper stort ;-)

    SvarSlett

Hyggelig at du har lyst til å kommentere.
Det ble dessverre så mye spam-kommentarer at jeg må sette på ordbekreftelse, håper det ikke er for irriterende.
Takk.