Vi har i flere år vært så heldige at Phuong har stilt med masse vårruller på alle klassetilstelninger. Og siden vi har barn i flere klasser så har jeg fråtset i knallgode vårruller med jevne mellomrom. Det oppsto nærmest krisestemning da Phuong og familien skulle flytte fra strøket, så da var det ikke annet å gjøre enn å arrangere kurs for å lære oss å lage vårrullene selv.
Alle mål under er bare veiledende, kan varieres ut fra pakkestørrelse og hva som er praktisk.
500 g kyllingkjøttdeig (evt. svin)
500 g rå scampi
1/2 kål i strimler
2-3 gulrøtter revet
1 purre - bruk den grønne delen
100 g glassnudler
3 eggeplommer
3 eggehviter til pensling
Vårrullpapir
Glassnudler:
Legg nudlene i varmt vann i 10 sekunder slik at de blir myke, sil av. De kan godt stå i dørslaget for å renne av og tørke litt.
Klipp opp nudlene i små biter.
Rør sammen scampi og kyllingkjøttdeig med salt og pepper.
Kjør blandingen i foodprosessor til en jevn blanding.
Ha blandingen i en større bolle og rør inn grønnsakene og eggeplommene.
Rull vårruller.
Smør eggehviten på spissen av papiret for å låse rullene. Vårrullene må ikke rulles for hardt, da blir ikke papiret sprøtt ved frityrsteking.
Frityr:
Solsikkeolje
Ca 130-150 grader
Stek til rullene blir fint brune 10-15 min.
Saus:
Bruk Spring roll saus, men bland inn litt saft av appelsin for litt syrligere smak.
Tips:
Rent kyllingkjøtt blir for tørt til å bruke, oksekjøttdeig blir svart.
Hvis vårrullene ikke skal spises med en gang så bør kålen 'tømmes' for vann.
Skjær kålen i strimler, ha over salt og kna sammen.
La kålen stå i et dørslag slik at vannet går ut og kålen blir myk.
Papiret blir heller ikke bra hvis man halvsteker rullene og fryser.
Vårrullfyllet kan godt fryses, slik at man kan rulle og frityrsteke samme dag som man skal spise.
Glassnudler er god til salat.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Hyggelig at du har lyst til å kommentere.
Det ble dessverre så mye spam-kommentarer at jeg må sette på ordbekreftelse, håper det ikke er for irriterende.
Takk.