torsdag 29. august 2019

Appelsinkake

"Gammeldags" kake som minner om bestemor. Kanskje spesielt siden jeg både bruker kakeforma og fatet som jeg har arvet av henne.



300 g smør
3 dl sukker
5 egg
1 appelsin - revet skall
0,75 dl presset appelsin eller appelsinjuice
1,5 ts bakepulver
350 g hvetemel


Til dynking og pynting:
2 appelsiner - riv skallet og press ut appelsinsaften


Smør og sukker røres hvitt.
Tilsett eggene ett og ett, rør godt imellom.
Ha i appelsinsaft og revet appelsinskall.
Rør inn hvetemel og bakepulver.


Bruk ei lita form, ca 22 cm eller en randform. Litt avhengig av størrelse kan det bli noen muffins i tillegg.
Smør forma veldig godt.

Stekes på nederste rille, 175 grader, 50 min.

Kaka dynkes med appelsinsaften mens den er varm. Bruk et grillspyd og stikk hull i kaka for å spre saften utover.
Vent til kaka er kald før den hvelves over på et fat.
Pynt med melisglasur og revet appelsinskall.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hyggelig at du har lyst til å kommentere.
Det ble dessverre så mye spam-kommentarer at jeg må sette på ordbekreftelse, håper det ikke er for irriterende.
Takk.