Størrelse: Langpanne
600g farina tipo 00 (eller hvetemel hvis du ikke har)
600g hvetemel
1 pose tørrgjær
1 ts salt
1 ts sukker
1,2 l lunkent vann
6 ss olivenolje
Olivenolje - gjerne med smak (olivenolje med sitron er godt)
Flaksalt
Rør sammen ingrediensene til en tykk røre.
Dekk bollen med plast og la stå til heving i ca 45 min.
Smør lanpanna godt med olivenolje
Hell røra over i lanpanna.
La stå til heving i ca 45 min, gjerne under plastfolie.
Lag hull i deigen med fingrene.
Hell litt olivenolje over og strø over flaksalt.
Varmluft 225 grader i 30-40 min.
Av og til heller jeg litt olivenolje over den nystekte focacciaen også.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Hyggelig at du har lyst til å kommentere.
Det ble dessverre så mye spam-kommentarer at jeg må sette på ordbekreftelse, håper det ikke er for irriterende.
Takk.