søndag 19. oktober 2014

Fäviken Magasinet


I sommer besøkte vi Fäviken Magasinet. På listen over verdens 50 beste restauranter for 2014 ligger den som nr 19.

Fäviken ligger i Järpen, rett utenfor Åre i Sverige. Jeg er fra landet, men selv jeg synes dette er langt uti ødemarka, heldigvis tilbyr de overnatting. I følge det vi leste på forhånd var facilitetene noe ukomfortable så forventningene var lave, men er du vant til standard norsk hytteliv med utedass er dette rene luksusen. At dusj og do var på gangen hadde ingen betydning, rommene var lekre og komfortable. Og frokosten utendørs i morgensola var nydelig.

Å spise på Fäviken er en helaftens opplevelse og kan vanskelig beskrives, så jeg lar være og kjører bildebonanza istedet.




 
Vi startet kvelden i sola utenfor restauranten, med litt øl og snacks.

 
Deretter startet vi etegildet i baren med en del småretter:

 
Kex av linfrö og ättika, musseldipp


Vild öringrom i ett varmt skal av torkat grisblod.
 

 
Flottyrkokt grishuvud, rabarber, örtsalt.

 
Saltsill lagrad i tre år, färskost og skorpor.

 
En skiva lufttorkad korv av sugga.
 
 
Da var det tid for å gå opp i selve restauranten som minner om et stabbur.

 

 
 
Makrill, märg, ängsblommor, grillad brödbit og örtsalt


 
Kungskrabba och nästan bränd grädde


Försiktigt kokt öring, myrsmör och gröt av lutade lavar
 




Kornplätt fylld med sur lök och groddat korn

 
Ett ägg konserverat i fårskitsaska, sås av torkad öring och picklad ringblomma
 
 
Kesopaj med groblad

 
Paltbröd, älgkok, ryggfeta och lök

 
Vaktel stekt i panna och en långsamt brynt pasta av jästa grönsaker och kött


 
Kalvdans och blåbär
 


 
Vattlingon med tjockgräddde och strösocker, blåbärsis

 
Söt tjesfil och myskmadra



 
Hallonsylt, vispat ankägg och mjölksorbet som förr
 
 
Deretter gikk vi ned baren igjen.
 




En låda fylld med köttpaj, tjärpastill, älgörtskaramell, torkade bär, solrosfrönougat, rökt knäck, tuggkåda, anis dragerad i honung, nybakad kaka




 
Snus fermenterat i ett använt bitterfat


Siden været var fantastisk ble kvelden ble avsluttet ute, eller ihvertfall til vi ble lei av myggen.

 
Da var kjøkkengjengen ferdig for kvelden.





2 kommentarer:

  1. Oi! Takk for titten, det var appetittvekkende :)

    SvarSlett
  2. Ser helt fantastisk ut, må prøves en gang ;-)

    SvarSlett

Hyggelig at du har lyst til å kommentere.
Det ble dessverre så mye spam-kommentarer at jeg må sette på ordbekreftelse, håper det ikke er for irriterende.
Takk.