mandag 20. januar 2020

Epledessert med havregryn

Vi er litt opptatt av miljøvern i heimen og mors bidrag er å kaste mindre mat. Det betyr at når eplene begynner å bli såpass dvaske at ingen vil spise dem, ja da må vi finne på noe annet. Vi kan i det minste late som den er litt sunn.


Tidsforbruk: ca 25 min
Ca 5 porsjoner

Dette er ca mål, den ordnes egentlig på slump.
5 epler
1 sitron (kan sikkert sløyfes)
50 g smør
1 dl sukker
1 ss kanel
2,5 dl havregryn

Skrell og skjær eplene i små biter. Press en sitron over.
Smelt smør, sukker og kanel i stekepanna.
Når det er smeltet vendes eplene inn.
Strø over havregrynene og vend disse inn også.
Legg over lokk og la stå på svak varme i ca 15 min.

Serveres varmt med vaniljvisp, vaniljesaus, krem, is eller annet som kan passe.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hyggelig at du har lyst til å kommentere.
Det ble dessverre så mye spam-kommentarer at jeg må sette på ordbekreftelse, håper det ikke er for irriterende.
Takk.