fredag 9. februar 2007

Fiskesuppe med karri og dill

4 porsjoner

Ingredienser:
400 g frossen seilfilet
3 gulrøtter
1 stor gul løk
200 g sjampinjong
2 tsk karri
1 liter vann
1 terning kyllingbuljong
1 pk frossen dill
Smør og olje til steking
Salt, hvit pepper og sitronsaft

Slik gjør du:
Skjær frossenfisken i biter. Skrell gulrøttene og del dem i mindre biter. Finhakk løken. Kutt de ferske sjampinjongene i skiver.

Sett en kjele på ovnen. Fres gulrøtter, løk og sjampinjong sammen med karrien i litt olje og smør. Hell på vannet og legg i buljongen. Sett på lokket og la suppen småkoke til gulrøttene er myke.

Legg i fisk og dill. Smak til med salt, hvit pepper og litt sitronsaft. La suppen syde i ca. 10 minutter. Servér.

Jeg har vel til dags dato ikke klart å putte dill i denne suppa, den smaker godt uten også.

Tips hvis det blir suppe til overs:
Bland alt med mixmaster eller stavmikser. Sped evt. med litt mer vann. Hell den sammenrørte suppen i en kasserolle og varm opp. Smak evt. til med litt mer salt og pepper. Servér suppen med litt creme fraiche og brødkrutonger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hyggelig at du har lyst til å kommentere.
Det ble dessverre så mye spam-kommentarer at jeg må sette på ordbekreftelse, håper det ikke er for irriterende.
Takk.