søndag 11. februar 2007

Sjokoladefudgekake

8-10 personer

90 g mørk sjokolade
175 g smør
300 g brunt sukker
2 egg
1,5 dl kokende vann
300 g mel
1,5 ts natron
1 ts bakepulver
1,5 dl rømme
1 ts vaniljeessens

Smelt sjokoladen. Rør smør og sukker luftig, visp inn eggene, ett om gangen. Pisk den smeltede sjokolade og vannet sammen og la det avkjøles lett før det røres inn i smørkremen. Sikt mel, natron og bakepulver sammen, og rør det forsiktig inn i sjokoladerøren. Alterner med rømmen ogvaniljeessensen.

Fordel røren mellom 3 kakeformer på ca 20 cm ( eller ei langpanne)
Stek på 190 grader i ca 25 min (litt lengre ved langpanne)
Lim kakene sammen med glasur, resten av glasuren haes på toppen.

Glasur:
120 g smør
6 ss melk
500 g melis
4 ss kakaopulver

Smelt smør sammen med melken, tilsett sukker og kakao og rør til blankt. Avkjøl litt før den brukes. (denne glasuren er fryktelig søt, så jeg putta i litt kaffe)

Alternative glasurer (har ikke prøvd dem):
kaffefudge: erstatt kakao med 2 ts pulverkaffe
hvit sjokolade: bruk 2 ss melk, tilsett 60 g hvit sjokolade og utelat kakaopulveret

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hyggelig at du har lyst til å kommentere.
Det ble dessverre så mye spam-kommentarer at jeg må sette på ordbekreftelse, håper det ikke er for irriterende.
Takk.