Bunn (5 porsjonspizzaer eller 2 store som passer stekeplatene):
4,5 dl lunket vann
ca 5 g gjær (eller ei tynn skive)
15 g salt
7 g sukker
0,25 dl olivenolje
Italiensk hvetemel, helst tipo 00 (ca 650g)
Rør ut gjær og sukker i vann. Ha i salt og olivenolje. Bland inn mel til deigen er god å elte. Elt litt lengre enn du egentlig gidder :-) La deigen stå på benken i en halv time, deretter setter du den i kjøleskapet og lar den stå i minst 5 timer.
Tomatsaus:
500g hermetiske tomater
1 ss olivenolje
litt basilikum
ca 1/2 ss sukker
ca 1/2 ss salt
Kjør tomat, olivenolje og basilikum i hurtigmikseren. Smak til med salt og sukker. Det skal være en mild, men likevel frisk smak. Hvis sausen blir tykk, bland med litt vann.
I tillegg trenger man litt av alt det andre man liker og tilfeldigvis har tilgjengelig:
bøffelmozarella, parmaskinke, bacon, blåmuggost, basilikum, ruccola etc
4 oster: bøffelmozarella, brie, blåmuggost og ricotta
Steking:
Maks temperatur på stekeovnen.
Ca 7-8 min. Nederste rille.
* forhåndsstekte bunnene: ikke vellykket, ble seigt
Frode ønsker seg egen pizzaovn - ordentlig vedfyrt steinovn :-)
Hei, hvor får man tak i dette italienske pizzamelet?
SvarSlettNå vet jeg ikke helt hvor du bor, men her i Oslo får man kjøpt det på Meny, tror faktisk man får kjøpt det på de største Remabutikkene også.
SvarSlettMen det kan riktignok stå litt bortgjemt da.
Takk:) Bor i bærum og jobber i oslo, så da burde vel meny ha det. Står det blandt annet mel da eller?
SvarSlettCentra på Sandvika storsenter vil vel garantert ha det eller på CCVest.
SvarSlettDet står ofte litt på siden av vanlig mel, gjerne gjemt litt innimellom andre varer man aldri helt tenker på at man trenger, så det kan hende du må lete litt. Men spør i butikken, det hender man treffer på en som vet noe :-)