Burgerne:
600g kyllingkjøttdeig
3 hvitløksfedd, 2 finhakket, 1 moset
4 ansjos, finhakket
1 håndfull parmesan
salt
pepper
1 ss Worcestershire saus
1 håndfull persille, finhakket
1 ss sitronskall
(Alternativ: jeg husker aldri persillen og bruker en dash sitronsaft istedet for skall :-)
Rør sammen alle ingrediensene bortsett fra kjøttdeigen. Kjøttdeigen rører jeg inn litt etter litt. Ha litt olivenolje i hendene slik at deigen ikke klisser seg fast. Lag fire kjempetjukke burgere. Stekes i panna i 4 min på hver side.
Serveres med burgerbrød og alt av hjertet begjærer av ekstra stæsj :-)
600g kyllingkjøttdeig
3 hvitløksfedd, 2 finhakket, 1 moset
4 ansjos, finhakket
1 håndfull parmesan
salt
pepper
1 ss Worcestershire saus
1 håndfull persille, finhakket
1 ss sitronskall
(Alternativ: jeg husker aldri persillen og bruker en dash sitronsaft istedet for skall :-)
Rør sammen alle ingrediensene bortsett fra kjøttdeigen. Kjøttdeigen rører jeg inn litt etter litt. Ha litt olivenolje i hendene slik at deigen ikke klisser seg fast. Lag fire kjempetjukke burgere. Stekes i panna i 4 min på hver side.
Serveres med burgerbrød og alt av hjertet begjærer av ekstra stæsj :-)
.
.
Potetene:
Del potetene i båter og legg dem i langpanna med salt, pepper og krydder/urter etter egen smak. Stekes i ovenen på ca 200 grader i ca 1 time
Dip til potetene:
2 ss extra virgin olivenolje
½ liten løk – revet
2 fedd hvitløk, finhakket
425g knuste tomater (1 boks)
Varm olivenoljen litt. Tilsett løk og hvitløk og la det surre i 2 min. Ha i tomatene og småkok i ca 10 min, rør av og til. (Husk at hele tomater har bedre kvalitet enn knuste, og knust blir de likevel)
2 ss extra virgin olivenolje
½ liten løk – revet
2 fedd hvitløk, finhakket
425g knuste tomater (1 boks)
Varm olivenoljen litt. Tilsett løk og hvitløk og la det surre i 2 min. Ha i tomatene og småkok i ca 10 min, rør av og til. (Husk at hele tomater har bedre kvalitet enn knuste, og knust blir de likevel)
.
.
Cæsarsalat:
1 romanosalat
Dressing:
½ sitron saften
0,6 dl olivenolje extra virgin
1 ts dijonsennep
Rist eller rør sammen. Hell over salaten.
1 romanosalat
Dressing:
½ sitron saften
0,6 dl olivenolje extra virgin
1 ts dijonsennep
Rist eller rør sammen. Hell over salaten.
Takk for oppskrift. Vi lager en enklere versjon med basilikum, løk og hvitløk.
SvarSlett