søndag 12. august 2007

Kjøttboller

Av og til skjønner vi ikke hvorfor vi kjøper kjøttboller på butikken når de vi lager selv er så mye bedre, selv om jeg selvsagt vet hvorfor man kjøper istedet for å lage selv :-)

ca 10 porsjoner?
1 kg kjøttdeig av svin
1 kg kjøttdeig av storfe

½ rød paprika
½ gul paprika
½ grønn paprika
5 sjalottløk
½ purreløk
1 boks ansjos
5 fedd hvitløk
1 chili

Worchestershiresaus
Salt
Pepper

100 g feta
100 g cheddar
litt parmesan

Putt paprika, løk, ansjos og chili i den magiske boksen fra Tupperware med kniver i (Quick Chef). Sett på lokket og rør rundt noen ganger og vips så er alt i bittebittesmåbiter. Alternativt bruk din supergode kjøkkenkniv :-)

Riv osten.

Bruk 3 forskjellige boller og fordel ingrediensene:
1. chili, hvitløk, ansjos, worch, parmesan
2. purre, løk, paprika, ansjos, cheddar, worch
3. purre, løk, paprika, feta

Til slutt rører du inn kjøttdeigen.


Jeg brukte både svin og storfe i alle tre variantene.

Gni inn hendene med olivenolje og rull boller.
Stekes i steikepanna.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hyggelig at du har lyst til å kommentere.
Det ble dessverre så mye spam-kommentarer at jeg må sette på ordbekreftelse, håper det ikke er for irriterende.
Takk.