mandag 5. januar 2009

Iskrem - grunnoppskrift

Vanvittig godt og det store spørsmålet hver gang er hvorfor lager vi ikke dette oftere?

ca 10 kuler (egentlig alt for lite :-)

125 g sukker
1,5 dl fløte
6 eggeplommer
1 vaniljestang

Kok opp. Siles når det er avkjølt.

3 dl fløte

Fløten piskes til krem og blandes sammen med den kokte fløteblandingen.

Blandingen kjøres i 40 min i ismaskin.
Den er aller best hvis den spises umiddelbart, men den smaker ikke ille av en tur i fryseren heller :-)
Har du ikke ismaskin kan du hive blandingen i fryseren og røre i blandingen med jevne mellomrom. Siden det er mange år siden vi gjorde dette så husker vi ikke helt, men kanskje en gang i timen til det ikke er mulig å røre mer.

1 kommentar:

Hyggelig at du har lyst til å kommentere.
Det ble dessverre så mye spam-kommentarer at jeg må sette på ordbekreftelse, håper det ikke er for irriterende.
Takk.