En av våre store middagsfavoritter er Vesterålens fiskeboller. Det er utrolig hvor mange variasjoner vi klarer å lage med disse. Dagens utfordring var kun en boks tilgjengelig når vi trenger 2 for å bli mette. Vel, vi hadde en hodekål i kjøleskapet og siden både kål og fiskeboller passer i hvit saus så kanskje man jo prøve å kombinere det? Smakte overraskende godt og vi kommer nok til å ha denne varianten flere ganger.
4 porsjoner
1 boks fiskeboller
1 kvart hodekål
2 store gulrøtter
2 ss smør
2 ss hvetemel
ca 3 dl melk
salt
pepper
litt revet muskatnøtt
Smelt smøret og rør inn hvetemelet. La koke 1 minutt. Spe med fiskebollekraften og deretter med melken. Ha i biter av gulrot og kål og la det koke en god stund. Smak til med salt, pepper og litt revet muskatnøtt. Ha i fiskebollene.
Serveres med kokte poteter.
(men det er fortsatt litt få boller når 5 skal spise, så vi må nok ha 2 bokser neste gang)
Morsomt med kål tli fiskeboller. Det hra jeg aldri prøvd! Takk for ideen. Hege
SvarSlettDenne så spennende ut, men ville jo anbefalt hjemmelagde fiskeboller.. ;-) Da slutter du med de fra vesterålen.. :-)
SvarSlett