lørdag 21. november 2009

Blomkålsuppe med bacon

Ingen av oss liker poseversjonen av blomkålsuppe, så da er det bare å lage egen. Kjekk å lage kvelden før og varme opp til middag.

4 porsjoner

1 blomkål (neste gang skal jeg bruke 2)
2 ss smør
1 løk/rødløk eller 3 sjalottløk
1 liter vann
1,5 dl fløte (evt 3 dl fløte og kutt ut melk)
1,5 dl melk (funker med skummet melk)
4 ss hvetemel
salt
pepper
muskat

bacon
pesto
godt brød

Del blomkålen i biter, også stilken. Hakk løken i biter.
Smelt smør i kjelen og surr løken til den blir blank. Rist/rør ut hvetemelet i kaldt vann. Ha vann, fløte, melk og meljevning i kjelen. Ha i blomkålbitene.
Kok til blomkålen er mør.

Mos suppa i hurtigmikseren/blenderen.

Varm opp suppa og smak til med salt, pepper og revet muskat.

Serveres med stekt bacon, litt pesto og godt brød.

Dette er ei kjempetykk suppe, så du kan godt ha i litt mer væske eller kutte ut litt hvetemel hvis du ønsker den tynnere.

1 kommentar:

  1. Så fin matblogg du har! Jeg elsker sånne matblogger.

    SvarSlett

Hyggelig at du har lyst til å kommentere.
Det ble dessverre så mye spam-kommentarer at jeg må sette på ordbekreftelse, håper det ikke er for irriterende.
Takk.