Ingen av oss liker poseversjonen av blomkålsuppe, så da er det bare å lage egen. Kjekk å lage kvelden før og varme opp til middag.
4 porsjoner
1 blomkål (neste gang skal jeg bruke 2)
2 ss smør
1 løk/rødløk eller 3 sjalottløk
1 liter vann
1,5 dl fløte (evt 3 dl fløte og kutt ut melk)
1,5 dl melk (funker med skummet melk)
4 ss hvetemel
salt
pepper
muskat
bacon
pesto
godt brød
Del blomkålen i biter, også stilken. Hakk løken i biter.
Smelt smør i kjelen og surr løken til den blir blank. Rist/rør ut hvetemelet i kaldt vann. Ha vann, fløte, melk og meljevning i kjelen. Ha i blomkålbitene.
Kok til blomkålen er mør.
Mos suppa i hurtigmikseren/blenderen.
Varm opp suppa og smak til med salt, pepper og revet muskat.
Serveres med stekt bacon, litt pesto og godt brød.
Dette er ei kjempetykk suppe, så du kan godt ha i litt mer væske eller kutte ut litt hvetemel hvis du ønsker den tynnere.
Så fin matblogg du har! Jeg elsker sånne matblogger.
SvarSlett