Litt for seint å "lage" denne i år, men hvis man starter nå så er den kanskje klar til neste år?
Vellagret edamer er fantastisk godt, og da tenker jeg ikke på den svarte man får kjøpt i butikken, men den røde vanlige.
Hvert år etter jul kjøper vi edamer på tilbud og stapper i kjøleskapet og der får de ligge og godgjøre seg til neste jul, eller neste eller kanskje neste der igjen :-)
Etter 1 år: Skarp smak.
Etter 2 år: Rund, fyldig smak, begynner å bli litt tørr.
Etter 3 år: Minner litt om parmesan.
Jeg har aldri prøvd lengre enn 3 år, men så god som den er etter 3 år så er det vel ingen grunn til å prøve lengre heller når man ikke har kjølerom med et hav av plass.
NB! Dette følger sikkert ikke mattilsynets og helserådets anbefalinger, så jeg tar ikke ansvar om noen spiser seg fordervet på dette...... :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Hyggelig at du har lyst til å kommentere.
Det ble dessverre så mye spam-kommentarer at jeg må sette på ordbekreftelse, håper det ikke er for irriterende.
Takk.