torsdag 28. januar 2010

Slalomlaks

Enkelte dager burde middagen helst stå på bordet i det man kom inn døra, da er det greit med mat som går lynkjapt å lage og å spise. 20 minutter til å få alle inn døra, lage mat, spise, bytte klær og få storesøster og far på slalomtrening - med litt forberedelse dagen før så går det faktisk.


skiver av laks eller ørret
2 ss smør
1/2 blomkål (helst ferdig oppskjært i bittesmå biter)
salt
pepper
1/2 sitron
potetstappe (rester eller lagd kvelden før, men pose duger sikkert det også) evt brødskiver

Sett stekepanne og en kjele på ovnen, ha i smør i begge og sett på full styrke.
Sett potetstappen på plata eller i mikro. Eller skjær brødskiver.
Når panna er ordentlig varm legg fiskestykkene i panna.
Ha blomkålen i kjelen
Få noen til å dekke bordet.
Krydre laksen med salt, pepper og noen sitrondråper.
Rør i blomkålen.
Snu fiskestykkene.
Ta blomkålen av plata.
Krydre laksen med salt, pepper og litt sitron, stek ferdig.
På full styrke går dette på 5 minutter.


Junior skal ingen steder så han får lov å sitte å nyte maten så lenge han vil, helst lenge slik at han ikke gått i veien når andre stresser :-)

1 kommentar:

  1. Denne skal jeg jammen prøve på mandag etter jobb, da passer det med noe raskt og godt :-)

    SvarSlett

Hyggelig at du har lyst til å kommentere.
Det ble dessverre så mye spam-kommentarer at jeg må sette på ordbekreftelse, håper det ikke er for irriterende.
Takk.