lørdag 27. februar 2010

Prøvebrød #2

Kanskje ikke så grovt som ønsket, men luftig, saftig og godt. Minner litt om det gode brødet mamma bakte før, mulig jeg burde spørre henne om oppskrifta :-)

3 store brød

Alle mål er ca.
1900 g hvetemel
500 g rugmel grovt
stor neve havregryn
1 pose tørrgjær
1 ts salt
1 ts sukker
1 dl solsikkeolje
1,6 l vann

Bland alt det tørre.
Ha i olje og vann og elt deigen.
Heves til dobbelt størrelse.
Bak ut 3 brød.
Etterhev i ca 30-45 min.
Stekes på 200° i 1 time.

6 kommentarer:

  1. De så utrolig fristende ut!! disse må jeg prøve. Jeg er ikke så flink å bake brød, men ingenting slår hjemmebakt:)

    SvarSlett
  2. Disse vil jeg også prøve meg på!
    De så nydelig gode ut :)

    SvarSlett
  3. Takk for at deler oppskrift! Jeg sliter med det samme som deg; å finne et brød alle i familien liker - det er neimen ikke lett... Jeg har landet på ett her som jeg også synes er for fint - ergo så baker jeg eget til meg selv :-(
    Må teste ut din oppskrift, de så skikkelig gode ut!

    SvarSlett
  4. Disse så saftige og gode ut! Hege

    SvarSlett
  5. Ja, det er sant - denne oppskriften ligner veldig på bondebrødene som jeg bakte fra Ingrid Espelid-boka. Hjembaktbrød er virkelig en fristelse, nå ble jeg sulten :-)
    Pludrehanneklem

    SvarSlett
  6. Hei. Nå har jeg nettopp bakt disse brødene, men hadde ikke havregryn, så måtte bruke noe annet. Jeg har aldri fått så store saftige brød før. Så jeg gleder meg til de blir litt avkjølt så jeg og Jørn kan smake.

    -Linda-

    SvarSlett

Hyggelig at du har lyst til å kommentere.
Det ble dessverre så mye spam-kommentarer at jeg må sette på ordbekreftelse, håper det ikke er for irriterende.
Takk.