Vi liker supper her i huset og denne er nesten like god som Gulrot og karrisuppa, men definitivt mye kjappere å lage.
ca 5 porsjoner
1,5 gul løk
1 ss smør
600 g gulrot
1 liter vann
1,5 hønsebuljongterning (eller en annen buljong)
crème fraîche
salt og pepper
Hakk løk, skrell gulrøttene og del i grove biter.
Stek løken i myk i smøret. Ha deretter i gulrøttene, vannet og buljongterningen. Vannet skal dekke gulrøttene, gjør det ikke det, ha i mer. Kok til gulrøttene er møre.
Mos gulrøttene slik at det blir en jevn og tykk suppe (blender, stavmikser, hurtigmikser, foodprofessor eller hva man nå har for hånden).
Sett tilbake på plata og smak til med salt og pepper.
Og er man litt mer dristig så er det mye godt krydder man kan prøve seg fram med.
Server med crème fraîche og krutonger.
Hei, Jeg er ofte innom bloggen din og henter inspirasjon og oppskrifter. Ta en tur innom bloggen min så finner du en liten overraskelse. :-)
SvarSlettPrøvde å lage ei gulrotsuppe for en stund siden , og det frista absolutt til gjentakelse :)
SvarSlettNam nam, denne skal prøves! Deler den videre og jeg :)
SvarSlett