fredag 6. august 2010

Torsk piccata

Jeg liker godt matprogramer på TV og av og til hender det faktisk at jeg lager noe av denne maten også. Dette er en rett jeg så på programmet Landgång på Svensk TV om skipskokken German. Og nei, det ser ikke like bra ut på mitt bilde som det gjorde på TV :-)


Tilberedningstid: ca 1 time

4 posjoner

Panert fisk og squash:
4 torskefileter
3 egg
3 hvitløksfedd finhakket
1,5 dl hakket persille
1,5 dl revet parmesan
salt og pepper
1 squash

Tomatsaus:
1 finhakket løk
1 finhakket rød paprika
2 bokser hermetiske tomater, hakket
2 pressede hvitløksbåter
1 ss tomatpurre
1/2 lime, saften
salt og pepper


Salte og peppre fisken.
Rør sammen alle ingrediensene til paneringen.

Surr løken i en kasserolle med litt olje til den blir gyllen. Ha i resten av ingrediensene og kok opp, la deretter småkoke mens fisken stekes.

Vend fisken i mel og deretter i paneringsrøra. Stek fisken noen minutter på hver side til den er gjennomstekt.

Skjær squashen i skiver og ha den i restene av paneringsausen. Stekes i noen minutter til de begynner å få farge.

Serveres med kokte poteter eller ris.

3 kommentarer:

  1. Dette hørtes og så fantastisk godt ut :o)

    SvarSlett
  2. Mmmmmm så lekkert. Denne skal jeg prøve med egenfisket torsk!

    God helg!

    Klem fra Hilde

    SvarSlett
  3. Hei! Mye spennende mat her- denne bloggen vil jeg følge fremover:) Du er velkommen til å besøke min nyopprettede matblogg! Lene

    SvarSlett

Hyggelig at du har lyst til å kommentere.
Det ble dessverre så mye spam-kommentarer at jeg må sette på ordbekreftelse, håper det ikke er for irriterende.
Takk.