søndag 8. mai 2011

Grillet steinbit

Grillsesongen er i full gang. Jeg kjøpte steinbit av fiskebilen uten å sjekke størrelsen på eska, så da vi skulle stappe den inn i fryseren så var eska for bred. Vi hadde hverken motorsag eller andre hendige hjelpemidler til å dele eska med - kunne selvsagt ha tatt ut en og en filet for å dele, men det er grenser for hva man gidder når fiskebilen var her i 22-tida på kvelden. Så løsningen ble å ta ut noen hyller i den lille fryseren slik at vi fikk sneket inn eska stående. Resultatet ble litt kaos i fryseren og i det siste har vi grillet steinbit til den store gullmedaljen for å få tømt eska og få fryseren tilbake i normal gjenge. Men steinbit er jo en godbit så noe stort offer har ikke dette vært.


steinbitfilet(er)
lime
salt og pepper

squash

løk
purreløk
hvitløk
olivenolje

oregano
rosmarin
salt
pepper

ris
salt
pepper
eddik
olje
timian

Alle mål her er utifra hva man selv liker, en dæsj av ditt og en dæsj av datt. Bruk mest av det du liker mest.

Kutt alle grønnsakene i passe biter.
Legg dem på aluminiumsfolie, ha over litt olivenolje og krydre med oregano, timian, salt og pepper. Pakk sammen folien til en pakke.

Kok risen i 5 minutter. Tilsett olje, eddik, timian, salt og pepper. Skru plata ned til laveste nivå og la risen stå til den er ferdig.

Skvis lime over fisken og krydre med salt og pepper.

Grill fisken.
Grill grønnsakspakken.


Til dette passet det med en rosévin som var så mørk og fyldig at hvis jeg ikke hadde visst at det var rosé så hadde jeg trodd det var en tynn, lett rødvin.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hyggelig at du har lyst til å kommentere.
Det ble dessverre så mye spam-kommentarer at jeg må sette på ordbekreftelse, håper det ikke er for irriterende.
Takk.