tirsdag 10. april 2012

Falsk fyrstekake

En av mine favorittkaker som mamma stadig baker når vi er hjemme på besøk. Av en eller annen grunn forsvinner store deler av kaka diskret uten å ha vært innom kaffebordet en gang. Det er alt for fristende å snike til seg et stykke hver gang man passerer boksen der den oppbevares.

Originaloppskriften  (mamma sin er litt justert) er fra 50-tallet og fikk 3. plass i en kakekonkurranse arrangert av Freia Bakepulver.

Selv har jeg også bakt denne til en kakekonkurranse, der selveste Pascal måtte smake på den. :-)


3 egg
3 små kopper sukker
1 liten kopp smeltet smør
3 små kopper hvetemel
2 ts bakepulver
litt hakkede nøtter eller mandler

1 kopp = 1,5 dl

Pisk egg og sukker godt.
Rør inn mel, bakepulver og smør.
Røra helles i en rund form ca. 24 cm.
Strø over nøtter/mandler.

Stekes ved 175 grader ca. 30 min.
Kaka kjennes litt rå ut i midten når den er ferdig/kald.

2 kommentarer:

  1. Nam... Menne - kunne du ikke ha kommet med oppskriften mens påskefråtsingen fremdeles kunne forsvares..? ;-)

    SvarSlett
  2. Takk for tips, jeg skal spare yndlingsmarsipanen til jul :-)

    SvarSlett

Hyggelig at du har lyst til å kommentere.
Det ble dessverre så mye spam-kommentarer at jeg må sette på ordbekreftelse, håper det ikke er for irriterende.
Takk.