søndag 14. februar 2010

Ostekake eller hvit sjokoladekake?

Ja, det er jeg litt i tvil om. Utrolig godt og ekstremt mektig. Ungene påstod derimot at de ikke likte den, men det var først etter at de hadde spist opp stykket, så veldig fælt kunne det umulig være :-)
Og når man lager ei hel slik kake, så blir det rester på mor resten av uka ;-)


200 g Bixit kjeks
50 g smør

400 g hvit sjokolade
3,3 dl kremfløte
400 g kremost naturell
4 egg
2 ts vaniljesukker

Knus Bixit og smelt smøret. Bland sammen dette og trykk det ned i ei springform (vurderer å bruke avlang glassform neste gang).
Stek bunnen på 180 grader i 7 minutter.

Ha fløten og hvit sjokolade i en kjele og la den stå på svak varme til sjokoladen er smeltet, rør litt i den.
Rør sammen egg, sukker og kremost. Rør inn den smeltede sjokoladeblandingen.
Hvis du bruker springform dekk den utenpå med aluminiumsfolie slik at den blir helt tett (det er derfor jeg vurderer hel glassform neste gang, det ble litt lekasjer denne gangen:-)
Hell blandingen veldig forsiktig over bunnen . Da bunnen ikke er fast, så er det lett at kjekssmulene virvler opp.
Stek kaka på 140 grader i 1 time.
Slå av varmen og sett ei tresleiv i døra for å holde den litt åpen, la kaka stå en time til.
Sett den så i kjøleskapet.

Denne kan godt lages en del dager i forveien, den smakte bedre dag 3 enn samme dag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hyggelig at du har lyst til å kommentere.
Det ble dessverre så mye spam-kommentarer at jeg må sette på ordbekreftelse, håper det ikke er for irriterende.
Takk.