lørdag 15. mai 2010

17.mai kake

17.mai feiring i barnehagen krever ordentlig festkake, og det at unger ikke liker bløtkake så vi ingenting til :-)


Bløtkakebunn til langpanne:
8 egg
300 g sukker
300 g hvetemel
2 ts bakepulver

Fyll:
2 bokser Piano vaniljekrem
Jordbærsyltetøy

Krem:
3 bokser fløte (jeg hadde 0,75l på kaka avbildet og det rakk ikke til kremtopper over hele)
konditorfarger
engangshansker (noe jeg ikke hadde og er fortsatt rød, blek og blå på hendene)

Egg og sukker piskes til eggedosis.
Mel og bakepulver siktes og vendes inn i eggedosisen.
(Jeg er temmelig skjødesløs med sikting i alle andre sammenhenger, men når det gjelder bløtkakebunn sikter jeg alltid! Det finnes ekstrautstyr som gjør dette som en lek :-)

Dekk lanpanna med bakepapir, jeg smører bakepapiret også.
Forvarm ovnen til 200 grader.
Sett inn kaka og skru ned til 170 grader.
Stekes i 30 minutter.

La kaka stå noen minutter før kaka hvelves ut av forma. Avkjøl.

Del kaka i to og legg en del tilbake i forma (jeg ønsker meg stort avlangt fat eller aller helst avlang tupperware festboks, hint, hint), dynk med vann eller saft.
Legg på vaniljekrem og deretter jordbærsyltetøy.( Det er enklere å få jorbærsyltetøyet utover vaniljekremen enn motsatt.)
Legg oppå den andre delen og pynt med krem.

Hvis man ønsker en kjempehøy kaka så del først kaka på tvers og deretter i 2-3 lag. Da får man en kake med 4-6 lag i høyden.

Ønsker alle en strålende 17. mai!

5 kommentarer:

  1. Kjempefin kake!!
    Ha en flott 17.mai du også!

    SvarSlett
  2. For en flott kake:)
    Ha en super 17 mai feiring:)

    SvarSlett
  3. Og ifølge min datter, var den kjeeeempegod, og bedre enn den kaken vi hadde bakt.... :)

    SvarSlett
  4. Så hyggelig :-)
    Personlig synes jeg kanskje at et par av de andre kakene som ble servert var bedre :-)

    SvarSlett

Hyggelig at du har lyst til å kommentere.
Det ble dessverre så mye spam-kommentarer at jeg må sette på ordbekreftelse, håper det ikke er for irriterende.
Takk.