torsdag 20. mai 2010

Risotto

Vi bruker mye risotto, når man først har lært å lage det så er det utrolig enkelt og forholdsvis raskt.

Ca 4 porsjoner

1 liten løk
250 g risottoris (arborio)
2 dl tørr hvitvin
1-1,5 liter hønsebuljong
75 g parmesan
30 g smør

Kok buljong i egen kjele.
Finhakk løk. Fres den i en kjele med litt olje. Når den er blank, helles risen i kjelen. Stek i 2 min på lav varme.
Ha i vinen og kok inn på svak varme.

Rør inn ei øse med buljong, kok inn uten omrøring (evt rør bittelitt)
Rør inn ei øse med buljong, kok inn uten omrøring (evt rør bittelitt)
Rør inn ei øse med buljong, kok inn uten omrøring (evt rør bittelitt)
Rør inn ei øse med buljong, kok inn uten omrøring (evt rør bittelitt)
Rør inn ei øse med buljong, kok inn uten omrøring (evt rør bittelitt)
Osv.

Etter ca 20 min er risen klar (al dente)
Ta kjelen av plata og rør inn smør og parmesan.
La hvile i 5 min.


Det viktigste med risotto, er å vite når man skal slutte. Men det er jo selvsagt lov å prøvesmake slik at man får riktig konsistens.
Al dente: Risen skal være kokt så lenge at den er myk nok til å spises, men fast nok til å gi litt motstand når den tygges.

Vi bruker denne risen, kjøpt på Rema:

1 kommentar:

Hyggelig at du har lyst til å kommentere.
Det ble dessverre så mye spam-kommentarer at jeg må sette på ordbekreftelse, håper det ikke er for irriterende.
Takk.