fredag 17. oktober 2008

Potetstappe

Etter å ha smakt disse blir posemos kjipt :-)

Enkel:

poteter
fløte/melk
smør
salt
pepper
evt muskat

Skrell potetene og del i mindre biter, jo mindre jo kortere koketid og enklere stapping. Når potetene er ferdig kokt hell av vannet. Stapp til potetene er most (NB! ikke bruk stavmikser da blir det seigt). Rør inn en dæsj smør. Deretter melk/fløte til ønsket konsistens. Salt, pepper og evt krydder etter ønske. Jeg bruker ofte urtesalt.

Alterantiv 1:
Tilsett kokte gulrøtter.
Jeg koker gulrøttene sammen med potetene, deretter tar jeg dem ut og moser dem i stavmikseren før jeg rører dem inn i potetmosen.

Alternativ 2:
Tilsett kokt sellerirot og persillerot.

Alternativ 3:
Tilsett purreløk.

Alternativ 4:
Parmesan :-)

Alternativ 5:
Parmesan og purreløk. Litt ekstra smør og fløte. Bruk gjerne mandelpotet

Alternativ 6:
Kålrot, men ikke så mye at kålsmaken tar overhånd.

Alternativ 7:
Stor søtpotet. Tusen takk for forslaget Thea.

Alternativ 8:
Bacon! Del baconet i små biter og stek det i panna, bland det inn i potetstappa.

5 kommentarer:

  1. Du glemte et alternativ: med parmesan og trøffelolje, nammi

    SvarSlett
  2. Denne bloggen må jeg følge med på, her var det mye godt!!

    SvarSlett
  3. Her var det mye godt.
    Jeg har også et lite tips til evt. tilsetning av andre godsaker i potetstappen. Det er godt å tilsette litt kålrot sammen med potetene, eller en stor søtpotet sammen med de vanlige potetene :-)
    Tror jeg nettopp har funnet min nye kilde til middagstips!

    SvarSlett
  4. Kålrot har jeg prøvd, det liker vi godt. Søtpotet har jeg ikke prøvd, men det skal jeg prøve etter påske.
    Takk for tipset. Skal oppdatere innlegget :-)

    SvarSlett
  5. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

    SvarSlett

Hyggelig at du har lyst til å kommentere.
Det ble dessverre så mye spam-kommentarer at jeg må sette på ordbekreftelse, håper det ikke er for irriterende.
Takk.