søndag 10. januar 2010

Kanelis

Hadde denne nyttårsaften 2009. Mye smak og utrolig god.


ca 10 kuler (er fortsatt alt for lite :-)

125 g sukker
1,5 dl fløte
6 eggeplommer
1 vaniljestang
2 store kanelstenger (10 cm lange, 3 cm brede)

Kok opp. Siles når det er avkjølt.

3 dl fløte

Fløten piskes til krem og blandes sammen med den kokte fløteblandingen.

Blandingen kjøres i 40 min i ismaskin.
Den er aller best hvis den spises umiddelbart, men den smaker ikke ille av en tur i fryseren heller :-)
Har du ikke ismaskin kan du hive blandingen i fryseren og røre i blandingen med jevne mellomrom. Siden det er mange år siden vi gjorde dette så husker vi ikke helt, men kanskje en gang i timen til det ikke er mulig å røre mer.

4 kommentarer:

  1. Mmm denne må eg prøve! :-)

    SvarSlett
  2. Du vil ikke bli skuffet :-)

    SvarSlett
  3. Ooh, hørtes virkelig godt ut!

    SvarSlett
  4. Denne kan jeg anbefale på det varmeste! Fikk den servert på nyttårsaften :-)

    SvarSlett

Hyggelig at du har lyst til å kommentere.
Det ble dessverre så mye spam-kommentarer at jeg må sette på ordbekreftelse, håper det ikke er for irriterende.
Takk.